Tarieven en vergoedingen

 

Psychologiepraktijk Monique Stevens heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Informeer zelf vooraf bij je zorgverzekeraar welk percentage van het nza-tarief, zoals hieronder vermeld,  voor een behandeling in de Basis GGZ bij Psychologiepraktijk Monique Stevens wordt vergoed, zodat je weet welke kosten je kunt verwachten. Het wettelijk eigen risico betaal je altijd zelf.

-Als je een naturapolis hebt dan vergoedt je verzekering ongeveer 65% tot 80% van de behandeling. Overige kosten moet je zelf betalen. 

-Tot in 2023 maakte het met een restitutiepolis niet uit dat een behandelaar geen contracten heeft. Je krijgt dan in principe het gehele bedrag vergoed (niet iedere restitutiepolis vergoedt alles dus vraag dit goed na bij je zorgverzekeraar). Sinds januari 2024 zijn er veel zorgverzekeraars die geen restitutiepolis meer hebben. Het best kan je even telefonisch contact opnemen en navragen wat je zorgverzekeraar vergoedt van het NZA tarief bij een ongecontracteerde psycholoog.

Meer informatie hierover kun je vinden op:

https://contractvrijepsycholoog.nl

 

En via deze link kan je kijken wat je zorgverzekeraar vergoedt:

 

https://eiswijzer.nl

 

NZA tarieven (LET OP DIT ZIJN DE NIEUWE TARIEVEN VOOR 2024):

Intake (prestatiecode CO0562) : €183,44

Behandelcontact 45 min (prestatiecode CO0627): €135,89

Behandelcontact 60 min (prestatiecode CO0497): €161,46

Behandelcontact 30 min (prestatiecode CO0367): €95,67

Schriftelijke informatieverstrekking (met toestemming van patiënt) aan derden (prestatiecode OV0018) €90,00 

(deze tarieven gelden ook voor zelfbetalers).

 

 

Als je in behandeling gaat bij een vrijgevestigde BIG-geregistreerde psycholoog, dan wordt dit in principe (deels) vergoed vanuit de basisverzekering, als je huisarts vermoedt dat er sprake is van een psychische (DSM-5) stoornis. Dat is zo vastgelegd in de zorgverzekeringswet.

Zorgverzekeraars vergoeden diverse behandelingen gericht op aanpassingsstoornissen, fobieën, werkgerelateerde stoornissen, partnerrelatieproblemen of bepaalde seksuologische stoornissen niet, tenzij daarbij bijvoorbeeld een traumagerelateerde stoornis onderliggend een rol speelt. Dit wordt in een intakegesprek met je onderzocht. 

 

Werkgeversbijdrage

Bij een groot aantal bedrijven is er budget voor studie en opleiding als ook voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, werkbegeleiding van hun werknemers. Werkgevers zijn vaak bereid om te investeren in jouw vitaliteit en je functioneren. Informeer daarom naar de mogelijkheden. 

  

Afspraak annuleren

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Voor een te laat geannuleerde afspraak ontvang je een factuur van €75,-. Deze dient voorafgaand aan de eerstvolgende afspraak te zijn voldaan en kan niet ingediend worden bij uw verzekeraar. 

 

Voor meer informatie over een behandeling bij een vrijgevestigde psycholoog kan je onderstaande folder downloaden:

https://lvvp.info/wp-content/uploads/2019/11/LVVP-cliënten-folder-2020.pdf

 

 

 

Betalingsvoorwaarden

Algemene Betalingsvoorwaarden Psychologiepraktijk Monique Stevens
PDF – 61,6 KB 856 downloads