Tarieven en vergoedingen

Psychologiepraktijk Monique Stevens heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Check zelf vooraf in je polisvoorwaarden wat dit voor jouw vergoeding en kosten precies betekent:

-Als je een naturapolis hebt dan vergoedt je verzekering ongeveer 65% tot 80% van de behandeling. Overige kosten moet je zelf betalen. 

-Met een restitutiepolis maakt het niet uit dat een behandelaar geen contracten heeft. Je krijgt dan in principe het gehele bedrag vergoed. 

Meer informatie hierover kun je vinden op:

https://contractvrijepsycholoog.nl

 

En via deze link kan je kijken wat je zorgverzekeraar vergoedt:

 

https://eiswijzer.nl

 

Informeer zelf vooraf bij je zorgverzekeraar welk percentage van het tarief, zoals hieronder vermeld,  voor een behandeling in de Basis GGZ bij Psychologiepraktijk Monique Stevens wordt vergoed, zodat je weet welke kosten je kunt verwachten. Het wettelijk eigen risico betaal je altijd zelf. Of klik op deze link:

Zie onderstaande link voor de tarieven:

https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_292636_22/

 

Binnen de BGGZ wordt gewerkt met zorgpakketprijzen, zogenoemde Prestaties, niet met prijzen per sessie/consult. Deze prijzen zijn afhankelijk van de zorgzwaarte/-duur (Prestatie Kort, Middel of Intensief, prijzen zie tabel). De eindnota ontvang je zelf en voldoe je bij afsluiten van de behandeling aan de praktijk. De eindnota mag bij je zorgverzekeraar declareren. De prestatie bestaat uit directe en indirecte behandeltijd, zoals intake, diagnostiek, behandelsessies, verslaglegging, inhoudelijk email en/of telefonisch contact, afronding dossier en overleg/evaluatie en verslaglegging naar huisarts. 

Zie onderstaande link voor de tarieven:

https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_292636_22/

 

Als je in behandeling gaat bij een vrijgevestigde BIG-geregistreerde psycholoog, dan wordt dit in principe (deels) vergoed vanuit de basisverzekering, als je huisarts vermoedt dat er sprake is van een psychische (DSM-5) stoornis. Dat is zo vastgelegd in de zorgverzekeringswet.

Zorgverzekeraars vergoeden diverse behandelingen gericht op aanpassingsstoornissen, fobieën, werkgerelateerde stoornissen, partnerrelatieproblemen of bepaalde seksuologische stoornissen niet, tenzij daarbij bijvoorbeeld een traumagerelateerde stoornis onderliggend een rol speelt. Dit wordt in een intakegesprek met je onderzocht. 

 

Werkgeversbijdrage

Bij een groot aantal bedrijven is er budget voor studie en opleiding als ook voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, werkbegeleiding van hun werknemers. Werkgevers zijn vaak bereid om te investeren in jouw vitaliteit en je functioneren. Informeer daarom naar de mogelijkheden. 

  

Afspraak annuleren

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Voor een te laat geannuleerde afspraak ontvang je een factuur van €75,-. Deze dient voorafgaand aan de eerstvolgende afspraak te zijn voldaan en kan niet ingediend worden bij uw verzekeraar. 

 

Voor meer informatie over een behandeling bij een vrijgevestigde psycholoog kan je onderstaande folder downloaden:

https://lvvp.info/wp-content/uploads/2019/11/LVVP-cliënten-folder-2020.pdf

 

Tarief coaching
De kosten voor coaching betaalt u zelf. De kosten zijn €100,00 per coaching. Het tarief voor coaching is exclusief BTW. Een gesprek duurt in principe 45 minuten, daarnaast wordt 15 minuten gerekend voor voorbereiding en administratie. In overleg kan worden gekozen voor kortere of juist langere sessies.

 

 

Betalingsvoorwaarden

Algemene Betalingsvoorwaarden Psychologiepraktijk Monique Stevens
PDF – 61,6 KB 95 downloads